Babaganoush

  • Zkopírovat odkaz
Babaganoush main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
15 Minuty
Doba vaření
25 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Jednoduchá ingredience jako je lilek se ve správné kombinaci s bylinkami a kořením promění v něco jedinečného, co Vám při ochutnání tohoto receptu vytvoří na jazyku nepopsatelnou směsici vjemů a chutí.
Babaganoush ingredients
Veganská
Vegetariánská
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Lilek 600g
  • Mletý kmín 1/2 čajové lžičky
  • Prášek z kurkumy 1/2 čajové lžičky
  • Kopr 1 špetka
  • Koriandr 1 špetka
  • Petržel 1 špetka
  • Slunečnicový olej 4 lžíce
  • Opražený sezam 1 lžíce
  • Sůl
Babaganoush - video cover

Postup

1. Lilek podélně rozkrojte na čtvrtiny a položte jej na příslušný talíř do mikrovlnky
2. Promíchejte koření v misce
3. Lilek potřete olejem a posypte kořením
1. Babaganoush - step1
2. Babaganoush - step2
3. Babaganoush - step3
4. Nastavte vaření s funkcí ventilace na 200 °C a čas na 25 minut
5. Vložte lilek a stiskněte tlačítko Start pro zahájení vaření
6. Mezitím nasekejte koriandr, kopr a petržel
4. Babaganoush - step4
5. Babaganoush - step5
6. Babaganoush - step6
7. Jakmile je lilek upečený, vyjměte ho z trouby a nechte vychladnout
8. Lžící odstraňte dužinu ze slupek
9. Rozmačkejte vidličkou, abyste získali zrnitou kaši
7. Babaganoush - step7
8. Babaganoush - step8
9. Babaganoush - step9
10. Přidejte nasekané bylinky a vytvořenou směs přendejte do misky
11. Posypte opraženými sezamovými semínky a podávejte s plátky chleba
10. Babaganoush - step10
11. Babaganoush - step11
Související recepty