Omáčka z Lilku a Cukety

  • Zkopírovat odkaz
Omáčka z Lilku a Cukety main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
5 Minuty
Doba vaření
20 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Tajemstvím přípravy dobrých těstovin je kromě vaření "al dente" také omáčka, která je hodna svého jména. Tato omáčka z cukety a lilku, která má rustikální a domácí chuť, je jednou z nich. Ideální řešení, jak si připravit vegetariánský, ale chutný pokrm.
Omáčka z Lilku a Cukety ingredients
Bezlepková
Veganská
Omnivorózní

Suroviny

  • Rajčatová omáčka 300 g
  • Lilek 1
  • Cuketa 2
  • Česnek 1 stroužek
  • Bazalka a majoránka několik větviček
  • Extra panenský olivový olej 3 lžíce
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Začněte s očištěním a nakrájením lilku a cukety na kostičky.
2. Postavte pánev na sporák.
3. Nyní je čas přidat olej, česnek a několik listů, lilek a cuketu a vše nechat 3-4 minuty orestovat.
4. Poté přidejte rajčatovou omáčku, sůl a pepř a pokračujte ve vaření asi 15 minut.
5. Po dokončení vaření vyjměte stroužek česneku a posypte bazalkou a lístky majoránky.
Související recepty