Cocottine jsou malé pánve inspirované francouzskou cocotte. Tento typ vaření umožňuje udržovat stálou teplotu a rovnoměrné šíření tepla, které zvýrazňuje chuť vajec, hub a cuket.
Suroviny
- Vejce 4
- Houby 300 g
- Malé cukety 2
- Scalogno 1
- Petržel a bazalka několik listů
- Sýr Emmenthal 4 plátky
- Extra panenský olivový olej 2 lžíce
- Máslo 30 g
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1.
Očistěte a nakrájejte žampiony; nakrájejte cuketu na malé kostičky; oloupejte a nakrájejte šalvěj.
2.
Na sporák postavte pánev s EVO olejem a nakrájenou šalotkou a nechte ji vypotit; přidejte houby a cuketu a na silném plameni je několik minut vařte dohněda; osolte, opepřete, odstavte z plotny a posypte předem připravenými bylinkami.
3.
Zeleninu rozdělte do malých pánviček vymazaných máslem; přidejte sýr ementál nakrájený na malé kousky a do každé nádobky jedno vejce.
4.
Vařte na sporáku při střední teplotě 8-10 minut.
5.
Podávejte horké v nádobce.