Ramekiny s Vejci, Houbami a Cuketou

  • Zkopírovat odkaz
Ramekiny s Vejci, Houbami a Cuketou main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
15 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Cocottine jsou malé pánve inspirované francouzskou cocotte. Tento typ vaření umožňuje udržovat stálou teplotu a rovnoměrné šíření tepla, které zvýrazňuje chuť vajec, hub a cuket.
Ramekiny s Vejci, Houbami a Cuketou ingredients
Bezlepková
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Vejce 4
  • Houby 300 g
  • Malé cukety 2
  • Scalogno 1
  • Petržel a bazalka několik listů
  • Sýr Emmenthal 4 plátky
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Máslo 30 g
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Očistěte a nakrájejte žampiony; nakrájejte cuketu na malé kostičky; oloupejte a nakrájejte šalvěj.
2. Na sporák postavte pánev s EVO olejem a nakrájenou šalotkou a nechte ji vypotit; přidejte houby a cuketu a na silném plameni je několik minut vařte dohněda; osolte, opepřete, odstavte z plotny a posypte předem připravenými bylinkami.
3. Zeleninu rozdělte do malých pánviček vymazaných máslem; přidejte sýr ementál nakrájený na malé kousky a do každé nádobky jedno vejce.
4. Vařte na sporáku při střední teplotě 8-10 minut.
5. Podávejte horké v nádobce.
Související recepty