Sladkokyselá Cuketa s Piniovými Oříšky, Mátou a Sušenými Rajčaty

  • Zkopírovat odkaz
Sladkokyselá Cuketa s Piniovými Oříšky, Mátou a Sušenými Rajčaty main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
5 Minuty
Doba vaření
35 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Druhý chod, který je rychlý na přípravu, ideální k uložení do lednice a podáváný vlažný: zásluhu na tom má také kombinace cukru a octa, která kromě toho, že dodává jídlu onu příjemnou sladkokyselou chuť, pomáhá jídlu déle vydržet.
Sladkokyselá Cuketa s Piniovými Oříšky, Mátou a Sušenými Rajčaty ingredients
Bezlepková
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Středně velké cukety 6
  • Sušená rajčata 6
  • Piniové oříšky 50 g
  • Máta několik listů
  • Máslo Jedna kostka
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Vinný ocet Půl sklenice
  • Cukr 2 lžíce

Postup

1. Pro začátek z cuket odstraňte špičky. Cukety poté omyjte a nakrájejte na tyčinky.
2. Je čas zapnout horkou plotýnku a položit na ni velkou pánev.
3. Přidejte máslo, olivový olej, stroužek česneku a polovinu máty nasekané nožem: několik minut restujte, pak přidejte piniové oříšky a cuketu.
4. Dále vařte na středním plameni bez pokličky za častého míchání asi 20 minut, poté přidejte sůl a pepř a na kostičky nakrájená sušená rajčata.
5. Smíchejte cukr s octem a zalijte cukety: nechte směs odpařit a pokračujte ve vaření dalších 10 minut. Podle potřeby dosolte a podávejte teplé.
Související recepty