Rychlá Rybí Polévka

  • Zkopírovat odkaz
Rychlá Rybí Polévka main image
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
15 Minuty
Doba vaření
0 Minuty
Počet porcí
6 osoby
Mořské plody naštěstí nejsou výsadou léta. V této rychlé polévce najdete krevety, malé sépie, ropušnice, štítník a malé kalamáry. Jediné, co chybí? Silný krajíc opečeného chleba, který si můžete namočit do této lahodné teplé polévky.
Rychlá Rybí Polévka ingredients
Bezlepková
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Velmi čerstvé různé ryby (červené ryby, štítník, sépie, chobotnice, krevety) 1.500 kg
  • Šafrán 1/2 sáčku
  • Celer 1 stonek
  • Mrkev Polovina
  • Pórek baby cibule
  • Fenykl 1 kus
  • Zralá a pevná rajčata 4
  • Petržel 1 malý svazek
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Bílé víno 1 sklenice
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Začneme s očištěním olihní a kalamárů; rozdělíme je na dvě porce. Krevety zbavíme ocásků, omyjeme a odložíme stranou. Ryby vyfiletujeme a nakrájíme na plátky.
2. Nyní odstraňte slupky z rajčat, zbavte semínek a dužinu nakrájejte. Celer, pórek, mrkev a fenykl očištěte a nakrájejte na kostičky.
3. Postavte hrnec na sporák s 1 litrem vody, vínem a solí, rajčaty a nakrájenou zeleninou.
4. Nyní přiveďte k varu, poté přidejte sépie a chobotnice, rybí filety, krevety a šafrán.
5. Vařte 15 minut.
6. Vypněte oheň, posypte nasekanou petrželkou, trochou mletého pepře a zakápněte olejem.
7. Podáváme teplé, případně doplněné plátky opečeného chleba.
Související recepty