Recept s čokoládou, ingrediencí, která prospívá naší mysli i tělu. Díky své síle navouzuje příjemný pocit pohody, který je třeba zažít.
Suroviny
- Tabulka hořké čokolády 100 g
- Tabulka bílé čokolády 100 g
- Čerstvá šlehačka 200 ml
- Moučkový cukr 30 g
- Pomerančová kůra 1
- Šafrán 1 sáček
- Šafránové pestíky na ozdobu 8 kusů
Postup
1.
Zapněte indukční varnou desku Whirlpool, poté stiskněte tlačítko 6. SMYSL a na displeji zvolte funkci Melting (Rozpouštění).
2.
Umístěte pánev na varnou desku a spusťte funkci stisknutím tlačítka OK.
3.
Do pánve vložte tabulku hořké čokolády a nechte ji zcela rozpustit.
1.
2.
3.
4.
Zopakujte s tabulkou bílé čokolády.
5.
V míse vyšlehejte smetanu s cukrem do pěny a dejte stranou.
6.
Do mísy nalejte hořkou čokoládu, přidejte polovinu ušlehané smetany a jemně promíchejte.
4.
5.
6.
7.
Do druhé mísy přidejte bílou čokoládu, zbývající našlehanou smetanu a jemně promíchejte.
8.
Do hořké čokolády přidejte nastrouhanou pomerančovou kůru.
9.
Do bílé čokolády přidejte šafrán a dobře promíchejte.
7.
10.
Na dno sklenic nalijte tmavou čokoládovou pěnu a přelijte ji bílou čokoládovou pěnou a šafránovou pěnou.
11.
Ozdobte kolečkem pomerančové kůry a šafránovými pestíky.
12.
Před podáváním pěnu alespoň hodinu vychlaďte v chladničce.