Zeleninové Ratatouille

  • Zkopírovat odkaz
Zeleninové Ratatouille main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
25 Minuty
Doba vaření
25 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Ratatouille je příloha francouzské tradice, velmi podobná italské caponatě. Díky své chuti, obohacené o mnoho druhů dušené zeleniny, je dokonalou přílohou k nejrůznějším druhým chodům, kterým dodá nádech života.
Zeleninové Ratatouille ingredients
Veganská
Omnivorózní

Suroviny

  • Cuketa 3
  • Mrkev 3
  • Brambory 2
  • Středně velký lilek 1
  • Paprika 1
  • Česnek 1 stroužek
  • Vavřín 3 listy
  • Paprika podle chuti
  • Kari špetka
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Sůl podle chuti

Postup

1. Oloupejte mrkve a brambory a očištěte zbylou zeleninu.
2. Poté nakrájejte cuketu, brambory a lilek na kostičky, mrkev na plátky a papriku na malé čtverečky.
3. Zapněte horkou plotýnku a položte na ni velkou pánev.
4. Přidejte několik lžic extra panenského olivového oleje, česnek, bobkový list, papriku a kari a nechte chutě promíchat.
5. Přidejte brambory a papriky a vařte asi 10 minut.
6. Nyní přidejte mrkev, cuketu a lilek a vařte asi 40 minut.
7. Podávejte horké.
Související recepty