Hrášková Polévka

  • Zkopírovat odkaz
Hrášková Polévka main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
5 Minuty
Doba vaření
35 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Hráškový krém, horký nebo ohřátý, samotný nebo doplněný krutony, je pokrm ideální k podávání v čerstvých jarních dnech. Můžete ho podávat v čistém stavu nebo s trochou kreativity: možných kominací je nekonečně mnoho.
Hrášková Polévka ingredients
Bezlepková
Veganská
Omnivorózní

Suroviny

  • Čerstvý loupaný hrášek 450 g
  • Hlávkový salát 1 hlava
  • Pórek 1
  • Česnek 1 stroužek
  • Pálivá paprička 1 špička
  • Extra panenský olivový olej 1 dl
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Vařený chřest 100 g
  • Bazalka několik listů

Postup

1. Začnete tím, že z hlávky salátu odstraníte poškozené listy; poté ho omyjete a nakrájíte na proužky; pórek očistíte a nakrájíte na tenké plátky.
2. Dále na sporák postavte hrnec.
3. Je čas přidat hrášek, nakrájený pórek a asi 3/4 l vody.
4. Přiveďte k varu a poté pokračujte ve vaření na mírném ohni asi 20-25 minut.
5. Po uvaření přidejte proužky salátu a dochuťte špetkou soli a pepře.
6. Nyní je čas směs pomalu rozmixovat. Postupně v tenkých nitkát přilívejte olej a v případě potřeby směs propasírujte.
7. Nakonec polévku podávejte a podle potřeby ji doplňte krutony nebo osmaženými rybími filety.
8. VARIANTA
9. Před mixováním je možné přidat 100 g vařeného chřestu a několik lístků bazalky.
Související recepty