Šťouchaná Tymiánová Brokolice a Květák

  • Zkopírovat odkaz
Šťouchaná Tymiánová Brokolice a Květák main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
5 Minuty
Doba vaření
22 Minuty
Počet porcí
8 osoby
Pokud je pravda, že ne každý má rád brokolici a květák, zkuste je dát na stůl převlečené za jemné pyré: stačí kapka EVO oleje a tato pochoutka si podmaní každého, i ty mladší.
Šťouchaná Tymiánová Brokolice a Květák ingredients
Bezlepková
Veganská
Omnivorózní

Suroviny

  • Růžičky brokolice 500 g
  • Květák 500 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Tymián Několik větviček
  • Extra panenský olivový olej 4 lžíce
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Očištěte brokolici a květák, odstraňte nejtvrdších částí stonku a rozdělte na růžičky.
2. Postavte pánev na sporák, přidejte 1 litr vody, stroužek česneku, několik lístků tymiánu a sůl.
3. Přiveďte k varu a vyjměte stroužek česneku.
4. Je čas přidat růžičky brokolice a květáku.
5. Vařte 12-15 minut do změknutí; rozmixujte ručním mixérem a po troškách přidávejte olej. A nyní dochuťte nasekaným tymiánem a pepřem.
Související recepty