Všechny barvy a energie léta jsou obsažené v tomto receptu na gazpacho, jehož základem je zelenina, která byla lehce blanšírována a zchlazena ve vodě a ledu, aby si zachovala svou barvu, a tím i veškerou energii.
Suroviny
- Červená řepa 200 g
- Žluté mrkev 100 g
- Zelené papriky 50 g
- Rajčata 200 g
- Jablečný ocet 30 ml
- Extra panenský olivový olej 4 čajové lžičky
- Sůl
Postup
1.
Na indukční varnou desku postavte 2 hrnce plné vody.
2.
Vodu lehce osolte a nastavte funkci vaření.
3.
Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na plátky.
1.
2.
3.
4.
Plátky mrkve ponořte do vroucí vody.
5.
Papriky nakrájejte na proužky a poté na kostičky a ponořte je do druhého hrnce.
6.
Slijte vodu a zeleninu přendejte do mísy s vodou a ledem.
4.
5.
6.
7.
Operaci zopakujte s červenou řepou.
8.
Nakrájejte spodní část rajčat a ponořte je na 1 minutu do vody.
9.
Slijte a přendejte do ledové vody.
7.
8.
9.
10.
Po vychladnutí z rajčat odstraňte slupku
11.
Červenou řepu slijte a nechte ji stranou.
12.
Zeleninu rozmixujte s octem, olejem, špetkou soli a 2 kostkami ledu.
10.
11.
12.
13.
Pomocí lžíce naaranžujte vrstvy do sklenic, aby se barvy promíchaly, a podávejte.
13.