Chlazené zeleninové gazpacho

  • Zkopírovat odkaz
Chlazené zeleninové gazpacho main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
20 Minuty
Doba vaření
20 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Všechny barvy a energie léta jsou obsažené v tomto receptu na gazpacho, jehož základem je zelenina, která byla lehce blanšírována a zchlazena ve vodě a ledu, aby si zachovala svou barvu, a tím i veškerou energii.
Chlazené zeleninové gazpacho ingredients
Vegetariánská
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Červená řepa 200 g
  • Žluté mrkev 100 g
  • Zelené papriky 50 g
  • Rajčata 200 g
  • Jablečný ocet 30 ml
  • Extra panenský olivový olej 4 čajové lžičky
  • Sůl
Chlazené zeleninové gazpacho - video cover

Postup

1. Na indukční varnou desku postavte 2 hrnce plné vody.
2. Vodu lehce osolte a nastavte funkci vaření.
3. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na plátky.
1. Chlazené zeleninové gazpacho - step1
2. Chlazené zeleninové gazpacho - step2
3. Chlazené zeleninové gazpacho - step3
4. Plátky mrkve ponořte do vroucí vody.
5. Papriky nakrájejte na proužky a poté na kostičky a ponořte je do druhého hrnce.
6. Slijte vodu a zeleninu přendejte do mísy s vodou a ledem.
4. Chlazené zeleninové gazpacho - step4
5. Chlazené zeleninové gazpacho - step5
6. Chlazené zeleninové gazpacho - step6
7. Operaci zopakujte s červenou řepou.
8. Nakrájejte spodní část rajčat a ponořte je na 1 minutu do vody.
9. Slijte a přendejte do ledové vody.
7. Chlazené zeleninové gazpacho - step7
8. Chlazené zeleninové gazpacho - step8
9. Chlazené zeleninové gazpacho - step9
10. Po vychladnutí z rajčat odstraňte slupku
11. Červenou řepu slijte a nechte ji stranou.
12. Zeleninu rozmixujte s octem, olejem, špetkou soli a 2 kostkami ledu.
10. Chlazené zeleninové gazpacho - step10
11. Chlazené zeleninové gazpacho - step11
12. Chlazené zeleninové gazpacho - step12
13. Pomocí lžíce naaranžujte vrstvy do sklenic, aby se barvy promíchaly, a podávejte.
13. Chlazené zeleninové gazpacho - step13
Související recepty