Dušená Hovězí Svíčková se Zeleninou Přelitá Remuládou Nebo Zelenou Omáčkou

  • Zkopírovat odkaz
Dušená Hovězí Svíčková se Zeleninou Přelitá Remuládou Nebo Zelenou Omáčkou main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
35 Minuty
Počet porcí
6 osoby
Omáčka Remoulade má francouzský původ. Připravíte si čerstvou majonézu a přidáte nasekané kapary, okurky a aromatické bylinky. Díky své pikantní chuti je ideálním doplňkem pro Bollito, krále zimních receptů.
Dušená Hovězí Svíčková se Zeleninou Přelitá Remuládou Nebo Zelenou Omáčkou ingredients
Bezlepková
Omnivorózní

Suroviny

  • Hovězí svíčková 1,2 kg
  • Mrkev 3
  • Pórek 2
  • Řapíkatý celer 4
  • Brambory 2
  • Cibule se 3 zapíchnutými hřebíčky 1
  • Petržel 2 větvičky
  • Vavřín 2 listy
  • Hrubá sůl
  • Kuličky pepře
  • Remuláda nebo zelená omáčka

Postup

1. Začněte očistěním zeleniny: oloupejte mrkev a brambory, odstraňte listy z celeru a také kořeny a zelené části pórku.
2. Nyní dejte do hrnce 3 litry vody, postavte ho na sporák a přidejte sůl, zeleninu, pepř a bylinky.
3. Poté vodu přiveďte k varu a vařte asi deset minut.
4. Do hrnce přidejte svíčkovou svázanou provázkem na vaření a vařte 10-15 minut; maso by mělo být uprostřed růžové.
5. Nakonec podávejte nakrájenou svíčkovou s nakrájenou zeleninou přelitou omáčkou.
Související recepty