Dýňová Polévka

  • Zkopírovat odkaz
Dýňová Polévka main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
0 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Typicky podzimní pokrm, a to jak formou, tak ingrediencemi. Neobvyklá kombinace dýně a kaštanů je vlastně typická pro francouzskou kuchyni. Křupavá slanina vyvažuje sladkost základních ingrediencí a dodává tomuto receptu správnou rovnováhu chutí.
Dýňová Polévka ingredients
Bezlepková
Omnivorózní

Suroviny

  • Dýně 500 g
  • Kaštany 200 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Tymián Několik větviček
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Křupavá slanina 100 g

Postup

1. Začnete tím, že do velkého hrnce vložíte očištěnou, semen zbavenou a oloupanou dýni spolu s oloupanými kaštany, stroužkem česneku, špetkou soli, polovinou tymiánu, dvěma lžícemi extra panenského olivového oleje a přibližně jedním litrem vody.
2. Dále zapnete sporák, postavíte na něj hrnec a vaříte na mírném ohni, dokud se dýně nerozpadne a kaštany nezměknou.
3. Nyní ji ručním mixérem rozmixujete na pyré, přidáte kapku extra panenského olivového oleje, čerstvý tymián a pepř. Podávejte e v miskách posypaných křupavou slaninou.
Související recepty