Filet Mořského Vlka s Omáčkou Salmoriglio

  • Zkopírovat odkaz
Filet Mořského Vlka s Omáčkou Salmoriglio main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
20 Minuty
Doba vaření
Chef Plus: 7 minut
Supreme Chef: 8 minut
Počet porcí
4 osoby
Salmoriglio je nejznámější tradiční sicilská omáčka používaná k dochucení grilovaného masa a ryb. Její název je odvozen od oregana, které je jednou z jejích hlavních složek. V této aromatické verzi se místo oregana používá máta a k citronu se přidává pomeranč, čímž vzniká mimořádně zajímavá kombinace.
Filet Mořského Vlka s Omáčkou Salmoriglio ingredients
Bezlepková
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Filety z mořského vlka, 150 g každý 4 po 150 g
  • Citron 1
  • Pomeranč 1
  • Česnek 2 stroužky
  • Máta 2 listy
  • Extra panenský olivový olej 4 lžíce
  • Sůl špetka
  • Bílý pepř špetka

Postup

1. V misce vytvořte emulzi šťávy z citrusových plodů s olejem, nasekanou mátou, solí a pepřem.
2. Namočte filety mořského vlka naříznuté šikmo do směsi oleje a citrusových plodů a otáčejte je, aby se ochutily.
3. Filety mořského vlka naaranžujte na talíř Crisp a po marinování je nechte okapat.
4. Vložte talíř Crisp do mikrovlnné trouby, zvolte funkci Crisp a nastavte dobu vaření na 8 minut.
5. Jakmile jsou filety uvařené, ozdobte je nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůrou, přidejte směs oleje a citrusových plodů a podávejte.
Související recepty