Fondue se Zeleninou

  • Zkopírovat odkaz
Fondue se Zeleninou main image
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
5 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Počet porcí
8 osoby
Tajemstvím dokonalého fondue je trpělivost. Sýr se musí rozpouštět pomalu, k čemuž přispívá nekonečné otáčení naběračky. Jakmile je však sýrový krém hotový, se veškerá zelenina stává neodolatelnou. Vyzkoušejte sami.
Fondue se Zeleninou ingredients
Bezlepková
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Sýr Fontina 400 g
  • Plnotučné mléko 200 g
  • Máslo 25 g
  • Vejce 4 žloutky
  • Sůl podle chuti
  • Artyčoky, brambory a vařená cuketa 400 g

Postup

1. Začněte nakrájením sýru Fontina, ze kterého jste předem odstranili kůrku.
2. Dále postavte hrnec na sporák.
3. Do hrnce vložte sýr, žloutky, mléko a máslo.
4. Zapněte sporák. Průběžně promíchávejte, dokud tekutý krém nezhoustne.
5. Hrnec z ohně odstavte ve chvíli, kdy směs začne houstnout.
6. V tomto okamžiku je fondue připraveno k podávání s připravenou zeleninou.
Související recepty