Grilované Chobotnice s Citrusovým Kaparovým Dresinkem

  • Zkopírovat odkaz
Grilované Chobotnice s Citrusovým Kaparovým Dresinkem main image
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
25 Minuty
Doba vaření
12 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Sépie je platnou alternativou masa na grilu, zejména v létě. Proč jim nedodat trochu šmrncu omáčkou ze svěžích citrusů?
Grilované Chobotnice s Citrusovým Kaparovým Dresinkem ingredients
Bezlepková
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Sépie 8
  • Kůra z jednoho citronu 1
  • Kůra a šťáva z jednoho pomeranče 1
  • Kapary 1 hrst
  • Petržel několik listů
  • Česnek 1 stroužek
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Začněte tím, že sépie dobře očistíte.
2. Poté sépie vložte do mísy se šťávou z jednoho citronu, dvěma lžícemi extra panenského olivového oleje, oloupaným stroužkem česneku, solí a pepřem.
3. Nechte sépie v míse 20 minut získání chuti.
4. Zapněte sporák a postavte na něj horkou plotýnku.
5. Nyní je čas sépie 5-7 minut povařit z každé strany.
6. Přejděme k přípravě dresinku: pomelte předem odsolené kapary, pomerančovou a citronovou kůru a trochu petrželky.
7. Přidejte pomerančovou šťávu a několik lžic extra panenského olivového oleje.
Související recepty