Houbové Rizoto

  • Zkopírovat odkaz
Houbové Rizoto main image
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
20 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Houbové rizoto je základním pokrmem italské kuchyně a velkou klasikou zimní sezóny. Tuto interpretaci, v níž se chuť lišek snoubí s jemnou chutí pórku a křupavou strukturou slaniny, ocení i tradicionalisté.
Houbové Rizoto ingredients
Bezlepková
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Superjemná rýže 300 g
  • Houby 300 g
  • Pórek 2
  • Slanina 30 g
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Máslo 30 g
  • Bílé víno 1 sklenice
  • Vývar 1 l
  • Nastrouhaný sýr Grana 3 lžíce
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Pro začátek očistěte pórek tak, abyste odstranili kořeny, vnější listy a nejtvrdší zelenou část, poté jej omyjte a nakrájejte na plátky.
2. Dále očistěte a nakrájejte žampiony na plátky a slaninu na proužky.
3. V hrnci zahřejte vývar.
4. Postavte pánev na sporák, přidejte olej, slaninu, pórek a houby a nechte všechny ingredience zhnědnout.
5. Je čas přidat rýži a za stálého míchání dřevěnou lžící ji 1-2 minuty nechat orestovat; zalít bílým vínem a na prudkém ohni ho nechat odpařit.
6. Postupně přilévejte horký vývar a za občasného míchání pokračujte ve vaření rýže na 15-18 minut.
7. Nyní je čas sundat rizoto z ohně, dokud je ještě měkké a al dente, přidat kostičky másla a strouhaný sýr Grana a promíchat; nechte chvíli odpočinout a podávejte horké.
Související recepty