Hovězí Svíčková s Letní Rajčatovou Omáčkou

  • Zkopírovat odkaz
Hovězí Svíčková s Letní Rajčatovou Omáčkou main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
8 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Křehký řez, který neztrácí chut, doplněný svěží, barevnou omáčkou. Tento recept, s masem jako hlavním protagonistou a živými tóny tymiánu, máty, citronu a petrželky: dotek léta ideální pro všechna roční období.
Hovězí Svíčková s Letní Rajčatovou Omáčkou ingredients
Bezlepková
Omnivorózní

Suroviny

  • Hovězí svíčková 4 plátky
  • Žlutá a zelená paprika 100 g
  • Rajčata 100 g
  • Červená cibule 50 g
  • Tymián, petržel a máta 1 malý svazek
  • Šťáva z poloviny citronu
  • Extra panenský olivový olej 4 lžíce
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Nejprve se zbavte semínek z papirk a rajčat, které následně nasekáte.
2. CIbuli oloupejte a nadrobno nakrájejte.
3. V tuto chvíli nasekejte aromatické bylinky, potřete řezy svíčkové trochou oleje a posypte je hrstí bylinek, solí a pepřem.
4. Nyní je čas dát všechnu zeleninu do mísy, přidat citronovou šťávu, případný zbylý oleje a bylinky a dochutit solí a pepřem.
5. Umístěte gril na sporák.
6. Nahřejte plotýnku.
7. A poté na ni položte plátky svíčkové.
8. Nechte opékat 3-4 minuty z každé strany
9. Nakonec každý plátek přelijte předem připravenou zeleninovou omáčkou.
Související recepty