Křehký řez, který neztrácí chut, doplněný svěží, barevnou omáčkou. Tento recept, s masem jako hlavním protagonistou a živými tóny tymiánu, máty, citronu a petrželky: dotek léta ideální pro všechna roční období.
Suroviny
- Hovězí svíčková 4 plátky
- Žlutá a zelená paprika 100 g
- Rajčata 100 g
- Červená cibule 50 g
- Tymián, petržel a máta 1 malý svazek
- Šťáva z poloviny citronu
- Extra panenský olivový olej 4 lžíce
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1.
Nejprve se zbavte semínek z papirk a rajčat, které následně nasekáte.
2.
CIbuli oloupejte a nadrobno nakrájejte.
3.
V tuto chvíli nasekejte aromatické bylinky, potřete řezy svíčkové trochou oleje a posypte je hrstí bylinek, solí a pepřem.
4.
Nyní je čas dát všechnu zeleninu do mísy, přidat citronovou šťávu, případný zbylý oleje a bylinky a dochutit solí a pepřem.
5.
Umístěte gril na sporák.
6.
Nahřejte plotýnku.
7.
A poté na ni položte plátky svíčkové.
8.
Nechte opékat 3-4 minuty z každé strany
9.
Nakonec každý plátek přelijte předem připravenou zeleninovou omáčkou.