Gurmánská verze skvělého klasického pokrmu s vyváženou kombinací listového těsta a krému podávaná v malých lahodných porcích, ozdobená květy a ozdobená navíc čerstvými malinami.
Suroviny
- Listové těsto 150 g
- Žloutky 4
- Kukuřičný škrob 30 g
- Cukr krupice 60 g
- Moučkový cukr 2 lžíce
- Maliny 50 g
- Vanilkový lusk 1
- Mléko 200 ml
- Citron ½
Postup
1.
V míse ušlehejte žloutky s cukrem do hladké pěny.
2.
Přidejte kukuřičný škrob a dobře promíchejte.
3.
Přidejte mléko, vanilkový lusk a citronovou kůru a dobře promíchejte do hladka.
4.
Mísu zakryjte průhlednou fólií vhodnou do mikrovlnné trouby a vložte ji do mikrovlnné trouby: nastavte výkon 750 W na 2 minuty pro 2 porce, 4 minuty pro 4 porce.
5.
Mezitím rozválejte listové těsto a nakrájejte ho na obdélníky široké asi 1 prst.
6.
Obdélníky položte na speciální talíř Crisp a posypte je moučkovým cukrem.
7.
Talíř Crisp vložte do mikrovlnné trouby, zvolte funkci Crisp a nastavte dobu přípravy na 11 minut.
8.
Jakmile je listové těsto upečené, sestavte dort tak, že na talíř střídavě naaranžujete vrstvy krému a vrstvy listového těsta umístěné vodorovně. Poté ho ozdobte malinami a přikryjte malými jedlými květy.