Krevetové Špízy s Limetkou a Ananasem a Avokádovou Salsou

  • Zkopírovat odkaz
Krevetové Špízy s Limetkou a Ananasem a Avokádovou Salsou main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
40 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Královské krevety, ananas a lehká omáčka z řeckého jogurtu a avokáda: tropické spojení, které vaše smysly přenese na karibskou pláž. Ideální recept, který se skvěle hodí jako aperitiv nebo druhý chod, třeba v letních večerech.
Krevetové Špízy s Limetkou a Ananasem a Avokádovou Salsou ingredients
Bezlepková
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Krevety 12
  • Limetka 2
  • Bobkové listy 8
  • Extra panenský olivový olej
  • Polovina ananasu
  • Sůl podle chuti
  • - Příprava avokádové omáčky:
  • Jedno zralé avokádo 1
  • Řecký jogurt 120 g
  • Máta několik listů
  • Extra panenský olivový olej 1 lžíce
  • Sůl a černý pepř podle chuti

Postup

1. Pro začátek zbavte krevety krunýřů a střívek a opláchněte pod tekoucí vodou.
2. Poté je na 30 minut naložte do marinády z limetkové šťávy, lžíce extra panenského olivového oleje, soli a pepře.
3. Ananas očistěte a nakrájejte na malé klínky.
4. Na špíz napíchněte střídavě krevety, bobkový list, limetku a plátky ananasu.
5. Nyní zapněte sporák a postavte na něj horkou plotýnku. Špízy vařte při vysoké teplotě několik minut z každé strany. Pak je přiklopte poklicí a vložte do trouby.
6. Nakonec je čas podávat špízy přelité omáčkou získanou rozmixováním avokáda spolu s řeckým jogurtem, několika lístky máty, solí, pepřem a lžící extra panenského olivového oleje.
Související recepty