Kuře na Olivách a Pomerančích

  • Zkopírovat odkaz
Kuře na Olivách a Pomerančích main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
120 Minuty
Doba vaření
40 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Již samotný název tohoto receptu evokuje gurmánskou rafinovanost a jeho chuť nikdy nezradí první dojem. Ideální druhý chod důležité večeře, zejména pokud chcete získat hodnotu za peníze.
Kuře na Olivách a Pomerančích ingredients
Bezlepková
Omnivorózní

Suroviny

  • Kuřecí prsa 1
  • Pomeranč 1
  • Taggiasche nebo tmavé olivy naložené v oleji 2 lžíce
  • Cherry rajčata 1 větvička
  • Bílé víno polovina sklenice
  • Majoránka 1 větvička
  • Šalvěj několik lístků
  • Tymián několik větviček
  • Česnek 1 stroužek
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Začneme s několikahodinovým marinováním kuřete v bílém víně, pomerančové kůře, polovině používaných bylinek a lžíci oleje.
2. Poté do pánve přidejte lžíci extra panenského olivového oleje, šalvěj, majoránku a tymián (část odložte stranou na později) a stroužek česněku; pár minut nechte vařit a pak do pánve položte obě poloviny kuřete vyjmuté z marinády.
3. Kuře z obou stran opečte, přidejte pomerančovou šťávu a olivy. Pokračujte ve vaření asi půl hodiny, pánev přikryjte pokličkou.
4. Dále přidejte také cherry rajčátka nakrájená na čtvrtky a zbývající bylinky a vařte na mírném ohni asi 5 minut.
Související recepty