Lilkové Tortelli v Zeleninovém Ragú

  • Zkopírovat odkaz
Lilkové Tortelli v Zeleninovém Ragú main image
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
40 Minuty
Doba vaření
15 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Tortellini jsou etalonem italské kuchyně, ale nelekejte se: jejich domácí příprava je jednodušší, než si myslíte. Ze všech možných nádivek je lilková nádivka jednou z nejvoňavějších, zejména pokud ji zkombinujete se zeleninovým ragú.
Lilkové Tortelli v Zeleninovém Ragú ingredients
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Čerstvé těstoviny 300 g
  • Lilek 500 g
  • Šalotka 1
  • Čerstvá, nadrobno nakrájená rajčata 80 g
  • Bazalka několik listů
  • Extra panenský olivový olej 2 polévkové lžíce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • - Na zeleninové ragú:
  • Cukety 200g
  • Mrkve 150 g
  • Řapíkatý celer 1
  • Stroužek česneku 1
  • Bazalka několik listů
  • Strouhaný parmezán 30 g
  • Extra panenský olivový olej 2 polévkové lžíce
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Začněme s ragú!
2. Nejprve zeleninu omyjte a nakrájejte na kostičky.
3. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek.
4. Nyní přidejte mrkev i celer. Tři minuty je přehazujte na pánvi a pak je zastříkněte pěti lžícemi vody. Přidejte také špetku soli. Vařte na mírném ohni 10 minut.
5. Poté přidejte cukety. Nyní nechte pánev na ohni ještě 3-4 minuty. Poté přidejte bazalku, sůl a pepř podle chuti.
6. Na tortelli:
7. Lilky omyjte. Poté je podélně rozkrojte na poloviny. Nožem udělejte do dužiny vodorovné zářezy: umožníte tak pronikání tepla do lilku a pomůžete odstranit přebytečnou vodu. Předehřejte troubu na 200 °C a lilky pečte 15-20 minut. Po uplynutí této doby je vyjměte a pomocí lžíce opatrně vydlabejte dužinu. Po odstranění dužiny lilky nakrájejte nadrobno.
8. Vezměte šalotku a nakrájejte ji velmi najemno. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a smažte ji, dokud nezíská pěknou zlatavou barvu. Poté přidejte nadrobno nakrájený lilek a rajčata a promíchejte. Během vaření přidejte špetku soli a pepře. Pánev nechte na ohni, dokud se omáčka (která bude náplní pro tortelli) nezredukuje. Nakonec nasekejte bazalku a přidejte ji do omáčky.
9. Nastal čas vyválet těsto na těstoviny! Může to být těžká práce, ale ujistěte se, že¨jste těsto vyváleli na velmi tenkou vrstvu. Poté rozestřete vámi připravenou lahodnou omáčku a připravte tortelli.
10. Naplňte hrnec vodou a postavte ho na oheň.
11. Jakmile vám voda začne vřít, opatrně do ní nasypte tortelli a vařte je maximálně 3 až 4 minuty.
12. Poté tortelli sceďte, přidejte lahodné ragù a podávejte horké. Nakonec si nechte chutnat!
Související recepty