Drobené mandle uzavřou mečouna do křupavé skořápky, aniž by přebyly jeho chuť. Tento recept nabízí zajímavou alternativu k obvyklé přípravě na grilu, se kterou ovšem sdílí svou jednoduchost.
Suroviny
- Mečoun 4 plátky
- Pomerančová kůra 1
- Nasekané mandle 100 g
- Oschlý chléb z tvrdé pšenice 2 plátky
- Sýr Pecorino 2 lžíce
- Máta několik listů
- Majoránka několik větviček
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1.
Do mixéru nasypte chléb bez kůrky, mandle, mátu, majoránku, pomerančovou kůru a sýr. Rozmixujte směs do hladka.
2.
Následně do této aromatické směsi obalte plátky mečouna.
3.
Zapněte horkou plotýnku a potřete ji několika lžícemi extra panenského olivového oleje.
4.
Nakonec plátky mečouna opečte z každé strany na středním ohni po dobu několika minut a posypte je solí a pepřem.