Mečoun v Mandlové Krustě

  • Zkopírovat odkaz
Mečoun v Mandlové Krustě main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
8 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Drobené mandle uzavřou mečouna do křupavé skořápky, aniž by přebyly jeho chuť. Tento recept nabízí zajímavou alternativu k obvyklé přípravě na grilu, se kterou ovšem sdílí svou jednoduchost.
Mečoun v Mandlové Krustě ingredients
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Mečoun 4 plátky
  • Pomerančová kůra 1
  • Nasekané mandle 100 g
  • Oschlý chléb z tvrdé pšenice 2 plátky
  • Sýr Pecorino 2 lžíce
  • Máta několik listů
  • Majoránka několik větviček
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Do mixéru nasypte chléb bez kůrky, mandle, mátu, majoránku, pomerančovou kůru a sýr. Rozmixujte směs do hladka.
2. Následně do této aromatické směsi obalte plátky mečouna.
3. Zapněte horkou plotýnku a potřete ji několika lžícemi extra panenského olivového oleje.
4. Nakonec plátky mečouna opečte z každé strany na středním ohni po dobu několika minut a posypte je solí a pepřem.
Související recepty