Tempura z Krevety a Cuketových Květů

  • Zkopírovat odkaz
Tempura z Krevety a Cuketových Květů main image
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
40 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Japonská tradice a italská kuchyně se spojují v tempuře, suché obalování s japonským původem. Tato interpretace obohacuje obě gastronomické kultury; krevety objevují neobvyklou shodu, zatímco klasické cuketové květy se setkávají s neobvyklým těstem.
Tempura z Krevety a Cuketových Květů ingredients
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Krevetí ocásky 12
  • Cuketové květy 12
  • Vejce 1 žloutek
  • 00 mouka 80 g
  • Voda 80 g
  • Kostky ledu podle chuti
  • Dostatečný arašídový olej na smažení
  • Sůl podle chuti

Postup

1. Začněte rozšleháním žloutku, poté přídávejte vodu střídavě s moukou, dokud není těsto hladké.
2. Těsto uložte do chladničky na alespoň půl hodiny.
3. Dále krevety očištěte, omyjte a zbavte střívek. Poté očištěte dýňové květy, odstraňte řapík a omotejte je kolem ocásků krevet a zajistěte je dlouhou dřevěnou špejlí.
4. Nyní je čas postavit pánev na oheň, přidat arašídový olej a zahřát (180°).
5. Do těstíčka přidejte kostky ledu, krevety namočte a po několika je vložte do rozpáleného oleje a smažte, dokud nezezlátnou.
6. Je čas je nechat okapat na savém papíře a podávat je spolu se sójovou omáčkou podle chuti.
Související recepty