Steak z Tuňáka s Tymiánem, Dýňovými a Slunečnicovými Semínky

  • Zkopírovat odkaz
Steak z Tuňáka s Tymiánem, Dýňovými a Slunečnicovými Semínky main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
8 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Pokrm věnovaný těm, kteří v kuchyni rádi pracují s kvalitními surovinami a vždy hledají recepty, které je zvýrazní, aniž by zakryly jejich chuť. V tomto receptu zůstává tuňák absolutním protagonistou, zatímco směs nahrubo nasekaných semínek a koření přispívá k obohacení jeho chuti.
Steak z Tuňáka s Tymiánem, Dýňovými a Slunečnicovými Semínky ingredients
Bezlepková
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Tuňák 1 400 g filé
  • Tymián několik větviček
  • Dýňová semínka 30 g
  • Slunečnicová semínka 30 g
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Začněme tím, že tuňáka nakrájíte na 4 cm silné plátky, potřete olejem a posypete tymiánem, solí a pepřem.
2. Dále nahrubo nasekejte dýňová a slunečnicová semínka.
3. Poté plátky tuňáka obalte ve směsi semínek.
4. Dále postavte na sporák horkou plotýnku.
5. Je čas plotýnku zahřát.
6. Tuňáka na 3 minuty orestujte ze všech stran.
7. Tuňáka nakrájejte na plátky a podávejte se zeleninou.
Související recepty