Moderní, lahodná rybí polévka vařená v páře podávaná s chutnou chlazenou smetanou. Pokrm s mnoha různými chutěmi, přesto příjemně lehký a vyvážený.
Suroviny
- Obří červené krevety 4
- Očištěné chobotnice 50 g
- Čerstvý tuňák 50 g
- Filet z mořského ďasa 200 g
- Mušle 200 g
- Lastury 200 g
- Bazalka 2 listy
- Majoránka 2 listy
- Salátová rajčata 200 g
- Piniové oříšky 1 lžíce
- Růžový pepř 1 lžíce
- Extra panenský olivový olej 3 lžíce
- Bílý pepř špetka
Postup
1.
Cherry rajčátka rozkrojte na poloviny a vložte do mísy s piniovými oříšky, olejem, bazalkou, solí a pepřem. Vše rozmixujte a dejte stranou.
2.
Tuňáka nakrájejte nožem najemno, abyste získali tatarák, a dejte stranou.
3.
Naplňte dno parního hrnce vodou až po uvedenou úroveň. Přidejte zbývající bazalku, majoránku a růžový pepř a vložte hlubší koš.
4.
Do koše vložte mušle a lastury, přikryjte je mezikusem, dolijte vodu až po uvedenou hladinu a vložte druhý nejnižší koš.
5.
Do koše vložte ryby a uzavřete jej víkem pařáku.
6.
Na dno talířů nalijte rajčatový krém a přidejte dušené ryby.
7.
Přidejte vyloupané korýše a ozdobte bylinkami rozmixovanými v oleji a jedlými květy v kontrastních barvách.