Moderní Rybí Polévka

  • Zkopírovat odkaz
Moderní Rybí Polévka main image
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
25 Minuty
Doba vaření
Chef Plus: 6 minut
Supreme Chef: 5 minut
Počet porcí
4 osoby
Moderní, lahodná rybí polévka vařená v páře podávaná s chutnou chlazenou smetanou. Pokrm s mnoha různými chutěmi, přesto příjemně lehký a vyvážený.
Moderní Rybí Polévka ingredients
Bezlepková
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Obří červené krevety 4
  • Očištěné chobotnice 50 g
  • Čerstvý tuňák 50 g
  • Filet z mořského ďasa 200 g
  • Mušle 200 g
  • Lastury 200 g
  • Bazalka 2 listy
  • Majoránka 2 listy
  • Salátová rajčata 200 g
  • Piniové oříšky 1 lžíce
  • Růžový pepř 1 lžíce
  • Extra panenský olivový olej 3 lžíce
  • Bílý pepř špetka

Postup

1. Cherry rajčátka rozkrojte na poloviny a vložte do mísy s piniovými oříšky, olejem, bazalkou, solí a pepřem. Vše rozmixujte a dejte stranou.
2. Tuňáka nakrájejte nožem najemno, abyste získali tatarák, a dejte stranou.
3. Naplňte dno parního hrnce vodou až po uvedenou úroveň. Přidejte zbývající bazalku, majoránku a růžový pepř a vložte hlubší koš.
4. Do koše vložte mušle a lastury, přikryjte je mezikusem, dolijte vodu až po uvedenou hladinu a vložte druhý nejnižší koš.
5. Do koše vložte ryby a uzavřete jej víkem pařáku.
6. Na dno talířů nalijte rajčatový krém a přidejte dušené ryby.
7. Přidejte vyloupané korýše a ozdobte bylinkami rozmixovanými v oleji a jedlými květy v kontrastních barvách.
Související recepty