Obalovaný Lilek na Středomořský Způsob

  • Zkopírovat odkaz
Obalovaný Lilek na Středomořský Způsob main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
20 Minuty
Doba vaření
Chef Plus: 9 minut
Supreme Plus: 14,5 minut
Počet porcí
4 osoby
Elegantní reinterpretace tradičního pokrmu "melanzane alla parmigiana", lehce propečený díky nastavení Crisp Fry. Vynikající předkrm, výborný i v létě, nebo chutný zeleninový pokrm jako alternativa k masu či rybě.
Obalovaný Lilek na Středomořský Způsob ingredients
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Lilky 300 g
  • Strouhanka 200 g
  • Bazalka 2 listy
  • Sladká paprika 1 lžíce
  • Vejce 2
  • Hladká mouka 50 g
  • Cherry rajčata 100 g
  • Parmigiano Reggiano 50 g
  • Extra panenský olivový olej 4 lžíce
  • Sůl špetka
  • Bílý pepř špetka

Postup

1. Nastrouhejte parmazán a rozkrojte cherry rajčátka napůl.
2. Rajčata smíchejte s olejem, solí a pepřem a přidejte parmazán.
3. Bazalku nasekejte a dejte ji do mísy se strouhankou a paprikou, poté ji dochuťte olejem, solí a pepřem.
4. Oloupejte lilky a nakrájejte je na obdélníky silné asi 1,5 cm.
5. Obdélníky obalte v mouce a poté ponořte do rozšlehaného vejce.
6. Poté je obalte ve strouhance, přitlačte, aby se řádně obalily, a položte je na talíř Crisp.
7. Talíř Crisp vložte do mikrovlnné trouby, vyberte funkci Crisp Fry a nastavte dobu přípravy na 14 minut a 30 sekund.
8. Po ohřátí v mikrovlnné troubě při výkonu 750 W po dobu 1 minuty podávejte horké se smetanovými cherry rajčátky a parmazánem.
Související recepty