Tento neobvyklý, ale jedinečný recept jistě zaujme jako chutný předkrm, protože kombinuje jemnou, křehkou strukturu francouzského tarte tatin s přirozenou sladkostí cibule, připravený se jemným cukrovým posypem.
Suroviny
- Křehké těsto 250 g
- Opečená cibule 3
- Máslo 30 g
- Moučkový cukr 3 lžíce
Postup
1.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
2.
Dno speciálního talíře Crisp posypte cukrem, přidejte kousky másla a nakrájenou cibuli. Nechte péct 6 minut v mikrovlnné troubě nastavené na funkci Crisp.
3.
Vyjměte a nechte mírně vychladnout, poté rozválejte křehké těsto na tenkou vrstvu a položte ji na cibuli.
4.
Vložte talíř Crisp do mikrovlnné trouby, zvolte nastavení Crisp a nastavte dobu přípravy na 15 minut.
5.
Po upečení otočte na velký talíř dnem vzhůru a podávejte nakrájené na plátky, s ozdobou jedlých květů naaranžovanými na jedné straně talíře.