Obrácený Koláč Tarte Tatin s Karamelizovanou Cibulí

  • Zkopírovat odkaz
Obrácený Koláč Tarte Tatin s Karamelizovanou Cibulí main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
15 Minuty
Doba vaření
15 Minuty
Počet porcí
6 osoby
Tento neobvyklý, ale jedinečný recept jistě zaujme jako chutný předkrm, protože kombinuje jemnou, křehkou strukturu francouzského tarte tatin s přirozenou sladkostí cibule, připravený se jemným cukrovým posypem.
Obrácený Koláč Tarte Tatin s Karamelizovanou Cibulí ingredients
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Křehké těsto 250 g
  • Opečená cibule 3
  • Máslo 30 g
  • Moučkový cukr 3 lžíce

Postup

1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
2. Dno speciálního talíře Crisp posypte cukrem, přidejte kousky másla a nakrájenou cibuli. Nechte péct 6 minut v mikrovlnné troubě nastavené na funkci Crisp.
3. Vyjměte a nechte mírně vychladnout, poté rozválejte křehké těsto na tenkou vrstvu a položte ji na cibuli.
4. Vložte talíř Crisp do mikrovlnné trouby, zvolte nastavení Crisp a nastavte dobu přípravy na 15 minut.
5. Po upečení otočte na velký talíř dnem vzhůru a podávejte nakrájené na plátky, s ozdobou jedlých květů naaranžovanými na jedné straně talíře.
Související recepty