Buket podzimních vůní, z keře přímo do pokrmu, s liškami, petrželkou, tymiánem a klobásou. Výrazná chuť omáčky Boscaiola, kterou je lepší ochutnat v doprovodu sklenky dobrého vína, oživí smysly z letargie první zimy.
Suroviny
- Rajčatová omáčka 500 ml
- Sušené hříbky 100 g
- Mleté telecí maso 200 g
- Klobása 50 g
- Petržel několik listů
- Bazalka několik listů
- Tymián několik větviček
- Česnek 1 stroužek
- Extra panenský olivový olej podle chuti
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1.
Namočte sušené houby v hojném množství teplé vody po dobu půl hodiny, přičemž v tomto časovém rozmezí vodu dvakrát vyměňte.
2.
Poté zapněte sporák.
3.
Na pánev dejte lžíci extra panenského olivového oleje, česnek a nasekanou petrželku, bazalku a tymián.
4.
Nyní je nechte tři minuty získat chuť, poté přidejte okapané sušené houby a mleté telecí maso.
5.
Nechte 5 minut smažit na prudkém ohni, poté zalijte bílým vínem a nechte odpařit.
6.
Nyní přidejte rajčatovou omáčku, sůl a pepř a pokračujte ve vaření asi 45 minut.