Omáčka Boscaiola

  • Zkopírovat odkaz
Omáčka Boscaiola main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
30 Minuty
Doba vaření
60 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Buket podzimních vůní, z keře přímo do pokrmu, s liškami, petrželkou, tymiánem a klobásou. Výrazná chuť omáčky Boscaiola, kterou je lepší ochutnat v doprovodu sklenky dobrého vína, oživí smysly z letargie první zimy.
Omáčka Boscaiola ingredients
Bezlepková
Omnivorózní

Suroviny

  • Rajčatová omáčka 500 ml
  • Sušené hříbky 100 g
  • Mleté telecí maso 200 g
  • Klobása 50 g
  • Petržel několik listů
  • Bazalka několik listů
  • Tymián několik větviček
  • Česnek 1 stroužek
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Namočte sušené houby v hojném množství teplé vody po dobu půl hodiny, přičemž v tomto časovém rozmezí vodu dvakrát vyměňte.
2. Poté zapněte sporák.
3. Na pánev dejte lžíci extra panenského olivového oleje, česnek a nasekanou petrželku, bazalku a tymián.
4. Nyní je nechte tři minuty získat chuť, poté přidejte okapané sušené houby a mleté telecí maso.
5. Nechte 5 minut smažit na prudkém ohni, poté zalijte bílým vínem a nechte odpařit.
6. Nyní přidejte rajčatovou omáčku, sůl a pepř a pokračujte ve vaření asi 45 minut.
Související recepty