Plněné Dušené Artyčoky

  • Zkopírovat odkaz
Plněné Dušené Artyčoky main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
70 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Plněné artyčoky na pánvi lze podávat jako přílohu nebo druhý chod, zejména v tomto provedení, kde je mírně nahořklá chuť artyčoků vyvážena sladkostí sýra.
Plněné Dušené Artyčoky ingredients
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Artyčoky 4
  • Plátky starého řemeslného chleba 2
  • Sýr Pecorino 50 g
  • Provázkový sýr typu Edam nebo mozzarella 50 g
  • Parmezán 30 g
  • Tymián několik větviček
  • Petržel několik listů
  • Máta několik listů
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Česnek 1 stroužek
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Začněte odstraněním tvrdých vnějších listů artyčoků a vnitřek očistěte špičkou nože, abyste odstranili chlupaté chmýří vně a chmýří na dně artyčoku.
2. Nyní je čas připravit náplň: odstraňte kůrky a chléb rozmělněte v mixéru spolu se sýrem, očištěným tymiánem, petrželkou a mátou.
3. Nyní artyčoky naplňte a pevně stlačte, aby se náplň zhutnila.
4. Zapněte sporák a postavte prostorný kastrol na oheň.
5. Je čas přidat několik lžic extra panenského olivového oleje, stroužek česneku a několik větviček tymiánu: artyčoky také umístěte tak, aby náplň během vaření zůstala uvnitř artyčoku.
6. Nyní přidejte sůl a pepř a vařte na středně nízkém ohni 1 hodinu za stálého míchání ze všech stran pokličkou.
7. V případě potřeby přidejte naběračku vody, aby se artyčoky lépe uvařily. Podávejte horké.
Související recepty