Pražma královská je lehká a voňavá ryba. To, že je protagonistou mnoha diet, nás nesmí zmást o tom, že není chutná. Aroma tohoto pokrmu zkuste zvýraznit pomerančovou kůrou a několika semínky fenyklu; získáte tím vynikající druhý chod.
Suroviny
- Filety z Pražmy mořské 4
- Fenykl 2
- Bílé víno Půl sklenice
- Máslo 30 g
- Pomerančová kůra nakrájená na proužky 1
- Olej 1 lžíce
- Bazalka Několik listů
- Semínka fenyklu 1 čajová lžička
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
1.
Nejprve filety Pražmy královské potřeme olivovým olejem, posypeme semínky fenyklu, přidáme polovinu nasekané bazalky a několik tenkých proužků pomerančové kůry, osolíme a opepříme.
2.
Dále očistíme fenykl a nakrájíme ho na tenké proužky.
3.
Poté postavte pánev na sporák.
4.
Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
5.
Přidejte fenykl, 2 minuty opékejte, osolte, zalijte bílým vínem a nechte odpařit.
6.
Poté fenykl odložte stranou a na pánev vložte filety z Pražmy; opečte je z obou stran, nyní přidejte fenykl a posypte zbylou bazalkou a pomerančovou kůrou. Podávejte ihned.