Pražma Královská s Fenyklem

  • Zkopírovat odkaz
Pražma Královská s Fenyklem main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
15 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Pražma královská je lehká a voňavá ryba. To, že je protagonistou mnoha diet, nás nesmí zmást o tom, že není chutná. Aroma tohoto pokrmu zkuste zvýraznit pomerančovou kůrou a několika semínky fenyklu; získáte tím vynikající druhý chod.
Pražma Královská s Fenyklem ingredients
Bezlepková
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Filety z Pražmy mořské 4
  • Fenykl 2
  • Bílé víno Půl sklenice
  • Máslo 30 g
  • Pomerančová kůra nakrájená na proužky 1
  • Olej 1 lžíce
  • Bazalka Několik listů
  • Semínka fenyklu 1 čajová lžička
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Nejprve filety Pražmy královské potřeme olivovým olejem, posypeme semínky fenyklu, přidáme polovinu nasekané bazalky a několik tenkých proužků pomerančové kůry, osolíme a opepříme.
2. Dále očistíme fenykl a nakrájíme ho na tenké proužky.
3. Poté postavte pánev na sporák.
4. Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
5. Přidejte fenykl, 2 minuty opékejte, osolte, zalijte bílým vínem a nechte odpařit.
6. Poté fenykl odložte stranou a na pánev vložte filety z Pražmy; opečte je z obou stran, nyní přidejte fenykl a posypte zbylou bazalkou a pomerančovou kůrou. Podávejte ihned.
Související recepty