Šafránová Omáčka s Cuketou a Slaninou

  • Zkopírovat odkaz
Šafránová Omáčka s Cuketou a Slaninou main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
5 Minuty
Doba vaření
30 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Barva šafránu, kouřová chuť špeku a svěží chuť cukety se mísí v omáčce, která je pastvou pro oči a potěšením pro chuťové pohárky. Vyzkoušejte ji s krátkými těstovinami, jako rychlý a lahodný první chod.
Šafránová Omáčka s Cuketou a Slaninou ingredients
Omnivorózní

Suroviny

  • Těstoviny Penne 300 g
  • Na kostičky nakrájená šunka nebo slanina 80 g
  • Středně velké cukety 5
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Tymián několik větviček
  • Šafrán 1 sáček
  • Extra panenský olivový olej podle chuti
  • Polovina šalotky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

1. Je čas odstranit z cuket špičky, cukety omýt a nakrájet na půlměsíčky. Poté nakrájejte šalotku
2. Zapněte sporák. Postavte na něj velkou nepřilnavou pánev, dejte na ni kapku extra panenského olivového oleje, a až se olej rozpálí, přidejte šalotku.
3. Zahřejte asi dvě minuty, pak přidejte slaninu: vařte na středním ohni 10 minut, pak přidejte cuketu a pokračujte ve vaření asi 15 minut, osolte a opepřete.
4. Šafrán rozpusťte ve smetaně na vaření a přidejte k cuketám: prohřejte a ochuťte tymiánem.
5. Je čas uvařit těstoviny penne al dente a dochutit je omáčkou.
Související recepty