Celozelený pokrm s mnoha různými vůněmi a kořením, obohaceným o šampaňský ocet a aromatické bylinky.
Suroviny
- Zelené fazolky 50 g
- Friggitelli (sladká italská paprika) 50 g
- Listy mangoldu 4
- Cukety s květy 100 g
- Cuketové květy 4
- Šampaňský ocet 20 ml
- Petržel 20 g
Postup
1.
Cukety nakrájejte na kousky a cuketové květy nakrájejte podélně.
2.
Do mixéru dejte olej, bylinky, šampaňský ocet, sůl a pepř.
3.
Mixujte 2 minuty a propasírujte přes sítko, abyste získali hladkou, sametovou omáčku.
4.
Papriky friggitelli nakrájejte na plátky a zelené fazolky rozkrojte podélně.
5.
Naplňte dno pařáku vodou až po uvedenou úroveň, vložte košík a naaranžujte do něj všechnu nakrájenou zeleninu, poté přiklopte pokličkou.
6.
Vložte parní hrnec do mikrovlnné trouby, zvolte funkci Steam a nastavte čas na 7 minut.
7.
Zeleninu naaranžujte na talíř a vytvořte malou hromádku, ochuťte směsí oleje a bylinek a ozdobte jedlými květy.