Skořicová Čokoláda

  • Zkopírovat odkaz
Skořicová Čokoláda main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
2 Minuty
Doba vaření
5 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Největší klasika mezi zimními pochoutkami, která zahřeje chladná odpoledne v objetí čokolády. Lákavá svačinka, která je dokonce zdravá: skořice se svou štiplavou vůní je přírodním lékem proti prvnímu sezónnímu nachlazení.
Skořicová Čokoláda ingredients
Bezlepková
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Cukr 6 zarovnaných lžic
  • Kukuřičná mouka 6 zarovnaných lžic
  • Neslazený kakaový prášek 6 zarovnaných lžic
  • Hořká čokoláda 100 g
  • Skořicový prášek podle chuti
  • Mléko podle chuti

Postup

1. Začnete tím, že nožem nahrubo nasekáte čokoládu, kterou poté vložíte do mixéru s cukrem, kukuřičným škrobem, skořicí a kakaem: nechte mixér běžet, dokud se se směs nepromění v jemný a homogenní prášek.
2. Následně zapnete sporák.
3. V tuto chvíli postavte na sporák pánev, do směsi nalíjte 800 ml mléka a vařte, dokud se čokoláda nestane hustou a krémovou. Konzumujte horkou.
Související recepty