Lahodný předkrm nebo chutný samostatný chod, který lze jednoduše popsat jako neodolatelný slaný koláč z lososa, cukety a sýru robiola.
Suroviny
- Listové těsto, rozválené 120 g
- Uzený losos 50 g
- Cuketa 2
- Robiola (italský měkký sýr) 120 g
- Vejce 2
- Bazalka 1 list
- Tymián 1 list
- Česnek 1/2 stroužku
- Pažitka 1 list
- Máta 1 list
- Bílý pepř špetka
Postup
1.
Všechny bylinky nasekejte najemno a dejte je do mísy.
2.
Přidejte sýr robiola, vejce, sůl a pepř a nakrájeného lososa.
3.
Přidejte cuketu nakrájenou na tenké plátky.
4.
Listovým těstem obložte talíř Crisp poté, co odstraníte papír, kterým byl obalený.
5.
Listové těsto naplňte nádivkou a okraje zahněte dovnitř.
6.
Vložte do mikrovlnné trouby, zvolte větrané vaření a nastavte teplotu na 190 °C na 25 minut.
7.
Po uvaření těsto vyjměte z mikrovlnné trouby, nakrájejte na disky, pomocí kleštiček ozdobte jedlými květy, čerstvými bylinkami a podávejte.