Smažená Focaccia s Lilkem, Bazalkou a Rajčaty

  • Zkopírovat odkaz
Smažená Focaccia s Lilkem, Bazalkou a Rajčaty main image
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
20 Minuty
Doba vaření
45 Minuty
Počet porcí
4 osoby
K tomu, abyste připravili aperitiv jinak než obvykle, stačí opravdu málo. V tomto rychlém receptu se ve dvou vrstvách měkkého chleba focaccia skrývá aromatická zeleninová nádivka, první z mnoha možných nádivek, se kterýmí můžete experimentovat.
Smažená Focaccia s Lilkem, Bazalkou a Rajčaty ingredients
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Mouka typu 00 500 g
  • Mléko 180 ml
  • Voda 80 ml
  • Extra panenský olivový olej 3 lžíce
  • Sušené droždí na slané koláče 1 sáček
  • Cukr 1 čajová lžička
  • Sůl 2 čajové lžičky
  • - Připravíme si náplň:
  • Středně velké lilky 2
  • Cherry rajčata 200 g
  • Bazalka 1 malý svazek
  • Parmezán 50 g
  • Extra panenský olivový olej podle chuti

Postup

1. Začněte tím, že omyjete lilky, odstraníte z nich stopky a nakrájíte je na kostičky o velikosti 1 cm. Posypte je solí, "vypot'te" je pod závažím asi hodinu, pak je opláchněte pod tekoucí vodou a jemně osušte, aby jste se zbavili vody. Dále omyjte rajčata a nakrájejte je na klínky.
2. Dále na nepřilnavou pánec dejte velké množství extra panenského olivového oleje, a po zahřátí přidejte kostky lilku. Vařte na mírném ohni za stálého míchání asi 25 minut. Poté přidejte rajčata a bazalku a vařte 5-10 minut. Zeleninu odložte stranou na talíř.
3. Přejděme k přípravě těsta: v míse smíchejte mouku s mlékem pokojové teploty, vodou, solí, cukrem, práškem do pečiva a olejem a zpracujte měkké, ale pevné těsto. Odstavte na asi 20 minut.
4. Dále těsto rozdělte na dvě poloviny, z nichž je jedna část větší než druhá, a každou zploštěte válečkem. Dříve používanou pánec jemně vymažte a zapněte sporák. Na dno pánve položte větší disk těsta, přelijte lilkem a posypte parmasánem. Poté položte druhý, menší disk těsta a focacciu uzavřete pevným spojením okrajů.
5. Přikryjte pokličkou a vařte 7 minut z každé strany. Podávejte horké.
Související recepty