Smažené Filety z Parmice Nachové se Zeleninou

  • Zkopírovat odkaz
Smažené Filety z Parmice Nachové se Zeleninou main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
8 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Moře a země se setkávají v jemné chlebové kůrce: dokonalý způsob, jak zvýraznit lehkou chut' parmice a dodat chut' zelenině.
Smažené Filety z Parmice Nachové se Zeleninou ingredients
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Filety z parmice nachové 320 g
  • Zelenina (lilek, mrkev, cuketa) 300 g
  • Vejce 2
  • Chlebové tyčinky 200 g
  • Bílá mouka podle chuti
  • Arašídový olej na smažení hojně
  • Sůl podle chuti

Postup

1. Pro začátek rozšlehejte v misce vejce, filety z parmice nachové namočte do těstíčka a nechte z nich přebytečné těstíčko odkapat.
2. Nyní nakrájejte chlebové tyčinky a filety v mleté směsi obalte.
3. Očistěte lilky, mrkev a cuketu a nakrájejte je na tyčinky.
4. Nyní postavte pánev s olejem na sporák.
5. Pánev s olejem zahřejte na 180 °C
6. V tomto okamžiku ponořte do oleje postupně několik filetů z parmice nachové, a jakmile zezlátnou, nechte je okapat a položte je na savý papír.
7. Poté zeleninu rychle poprašte moukou a osmažte.
8. Nakonec filety i zeleninu posypte solí a podávejte horké.
Související recepty