Mozzarella a pancetta: první je sladká a měkká, druhá je křupavá a aromatická. Jejich jemný kontrast je srdcem těchto lívanečků. Jediná vada tohoto předkrmu? Nebudete je moct přestat jíst.
Suroviny
- Mouka typu 00 300 g
- Slanina 80 g
- Pivovarské kvasnice 8 g
- Sůl 2 čajové lžičky
- Cukr 1 čajová lžička
- Mozzarella 100 g
- Extra panenský olivový olej 3 lžíce
- Voda podle chuti
- Arašídový olej
Postup
1.
Pro přípravu kvásku v misce smíchejte mouku, rozdrobené droždí, sůl, cukr, olej a tolik vody, aby vzniklo měkké těsto: 10 minut intenzivně hnět'te na pomoučeném povrchu a poté nechte těsto 2 hodiny kynout na teplém a suchém místě.
2.
Těsto poté rozdělte na 10 porcí a bez opětovného hnětení z každé porce rychle vytvořte kuličku, do jejíhož středu vložte trochu mozzarelly a na jemné kostičky nakrájenou slaninu.
3.
Kuličky těsta odložte na třicet minut při pokojové teplotě a mimo jakýkoli průvan.
4.
Dále zapněte sporák a postavte na něj kastrol s hojným množstvím arašídového oleje; zahřejte na 180°.
5.
Kuličky těsta osmažte dozlatova, nechte okapat na papírových utěrkách a podávejte vařící.