Smažené Placky z Chlebového Těsta s Mozzarellou a Slaninou

  • Zkopírovat odkaz
Smažené Placky z Chlebového Těsta s Mozzarellou a Slaninou main image
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
15 Minuty
Doba vaření
15 Minuty
Počet porcí
10 osoby
Mozzarella a pancetta: první je sladká a měkká, druhá je křupavá a aromatická. Jejich jemný kontrast je srdcem těchto lívanečků. Jediná vada tohoto předkrmu? Nebudete je moct přestat jíst.
Smažené Placky z Chlebového Těsta s Mozzarellou a Slaninou ingredients
Omnivorózní

Suroviny

  • Mouka typu 00 300 g
  • Slanina 80 g
  • Pivovarské kvasnice 8 g
  • Sůl 2 čajové lžičky
  • Cukr 1 čajová lžička
  • Mozzarella 100 g
  • Extra panenský olivový olej 3 lžíce
  • Voda podle chuti
  • Arašídový olej

Postup

1. Pro přípravu kvásku v misce smíchejte mouku, rozdrobené droždí, sůl, cukr, olej a tolik vody, aby vzniklo měkké těsto: 10 minut intenzivně hnět'te na pomoučeném povrchu a poté nechte těsto 2 hodiny kynout na teplém a suchém místě.
2. Těsto poté rozdělte na 10 porcí a bez opětovného hnětení z každé porce rychle vytvořte kuličku, do jejíhož středu vložte trochu mozzarelly a na jemné kostičky nakrájenou slaninu.
3. Kuličky těsta odložte na třicet minut při pokojové teplotě a mimo jakýkoli průvan.
4. Dále zapněte sporák a postavte na něj kastrol s hojným množstvím arašídového oleje; zahřejte na 180°.
5. Kuličky těsta osmažte dozlatova, nechte okapat na papírových utěrkách a podávejte vařící.
Související recepty