Křehký štikozubec upečený tak, aby se na povrchu vytvořila chutná kůrčička, zatímco uvnitř zůstává šťavnatý, a to díky inovativní přípravě Crisp Fry.
Suroviny
- Filet ze štikozubce obecného 500 g
- Strouhanka 200 g
- Petržel 2 listy
- Majoránka 2 listy
- Bazalka 2 listy
- Citron 1
- Tymián 2 listy
- Česnek 1 sroužek
- Extra panenský olivový olej 4 lžíce
- Sůl špetka
- Bílý pepř špetka
Postup
1.
Nasekejte všechny bylinky, česnek a citronovou kůru a dejte je do mísy se strouhankou.
2.
Přidejte olej, sůl a pepř.
3.
Nakrájejte štikozubce na kousky silné asi 1 prst, které pak obalte ve strouhance a přitlačte, aby se štikozubec zcela a dobře obalil.
4.
Filety položte na speciální talíř Crisp.
5.
Talíř Crisp vložte do mikrovlnné trouby, vyberte možnost Fry Crisp a nastavte dobu přípravy na 13 minut.
6.
Po upečení podávejte se zbylými bylinkami smíchanými s olejem, aby vznikl krémový dip, a ozdobte jedlými květy.