Recept, v němž různé textury přinášejí smyslový zážitek ještě před podáváním.
Suroviny
- Rýžová mouka 180 g
- Sójový nápoj 180 g
- Cukr 2 polévkové lžíce
- Mararine 120 g
- Hnědý cukr 160 g
- Hladká mouka 360 g
- Vejce 1
- Droždí 1/2 malého sáčku
- Matcha v prášku 2 polévkové lžíce
- Čokoládové čipsy 100 g
Postup
1.
V misce vhodné do mikrovlnné trouby přidejte za stálého míchání rýžovou mouku, cukr krystal a sójový nápoj.
2.
Sněs vložte do mikrovlnné trouby a vařte při výkonu 750 W po dobu 3 minut.
3.
Nechte vychladnout.
1.
2.
3.
4.
V míse prohněťte zbývající ingredience.
5.
Z již studené rýžové směsi vytvořte 12 malých kuliček.
6.
Ze směsi matcha vytvořte dalších 12 malých kuliček a stlačte je, abyste získali disky.
4.
5.
6.
7.
Do středu každého matcha disku dejte rýžovou směs a uzavřete je tak, aby vznikl tvar sušenky.
8.
Položte je na plech vyložený pečicím papírem.
9.
V troubě nastavte funkci pečení sušenek a stiskněte tlačítko Start.
7.
8.
9.
10.
Plech vložte do trouby a pečte přibližně 12 minut.
12.
11.
10.