Telecí Kýta s Pomerančem a Rozmarýnem

  • Zkopírovat odkaz
Telecí Kýta s Pomerančem a Rozmarýnem main image
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
10 Minuty
Doba vaření
140 Minuty
Počet porcí
6 osoby
Bohatý, chuťově výrazný druhý chod, kde chutné maso telecí kýty zjemňuje svěží vůně pomeranče. Vyzkoušejte ho jako zimní oběd; po její neodbytné vůni se vám ihned začnou sbíhat sliny.
Telecí Kýta s Pomerančem a Rozmarýnem ingredients
Bezlepková
Omnivorózní

Suroviny

  • Telecí kýta 1
  • Bílé víno 2 dl
  • Pomeranč 1
  • Máslo 20 g
  • Cibule 1
  • Stonek celeru 1
  • Mrkev 1
  • Rozmarýn 2 větvičky
  • Sůl a pepř

Postup

1. Nejprve očistěte a nakrájejte mrkev, celer a cibuli na kostičky; odstraňte pomerančovou kůru (pouze oranžovou část) a dejte stranou, vymačkejte šťávu.
2. Dále postavte na sporák hrnec s 1,5 litru vody, přidejte kýtu a sůl a přiveďte k varu. Odstraňte pěnu, která se tvoří na povrchu.
3. Přidejte všechny ingredience a vařte 2 hodiny, přičemž nechte vodu odpařit a v závěrečné fázi vaření kýtu obraťte.
4. Poté vyjměte kýtu a přeceďte tekutinu z vaření.
5. Nakonec podávejte s dušenou zeleninou.
Související recepty