Vejce na Měkko s Hráškovou Polévkou

  • Zkopírovat odkaz
Vejce na Měkko s Hráškovou Polévkou main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
0 Minuty
Doba vaření
12 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Snadný a rychlý recept, ve kterém je použití těch nejčerstvějších vajec jediné, na čem opravdu záleží. Přidání hráškového krému z něj tvoří kompletní, chutný a energetický pokrm.
Vejce na Měkko s Hráškovou Polévkou ingredients
Bezlepková
Vegetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Vejce 4
  • Ocet 2 lžíce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Hrášková polévka (recept č. 7)
  • Pažitka podle chuti

Postup

1. Začněte tím, že do poměrně velkého hrnce nalijete půl litru vody.
2. Přiveďte k varu, přidejte sůl a ocet a snižte teplotu (var musí být sotva znatelný).
3. Do vroucí vody opatrně vložte vejce.
4. Vejce vařte 3-4 minuty a slijte je děrovanou naběračkou na savý papír.
5. Poté ohřejte hráškovou polévku a na každý talíř nalijte malé množství, doprostřed položte jedno vejce a posypte je pepřem a nasekanou pažitkou.
Související recepty