Vepřové Špízy s Guacamole

  • Zkopírovat odkaz
Vepřové Špízy s Guacamole main image
Obtížnost
Nízká
Doba přípravy
15 Minuty
Doba vaření
15 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Guacamole je velmi stará omáčka, která se vyrábí hlavně z limetky a avokáda. Kořeny této tradice sahají až do aztécké kultury. Její silnou stránkou je univerzálnost, díky které ji můžete kombinovat i s masovými pokrmy, jako v tomto receptu.
Vepřové Špízy s Guacamole ingredients
Bezlepková
Omnivorózní

Suroviny

  • Vepřové maso 200 g
  • Klobása 200 g
  • Pepř 1
  • Rozmarýn
  • Limetka 1
  • Extra panenský olivový olej
  • Bobkové listy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • - Příprava guacamole:
  • Avokádo 1
  • Rajčata 1
  • Pálivá paprička 1
  • Polovina cibulky
  • Kmín špetka
  • Šťáva z poloviny citronu
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Nasekaný koriandr nebo petržel
  • Sůl a pepř

Postup

1. Začněme přípravou guacamole: Rozpůlte avokáda, odstraňte pecku a misce rozmačkejte dužinu vidličkou, pokapejte limetkovou šťávou a ochuťte olejem, solí a pepřem.
2. Dále nakrájejte rajčata a cibuli na kostičky, nasekejte koriandr a chilli, přidejte kmín a promíchejte.
3. Vepřové maso nakrájejte na kostičky, papriky očistěte a nakrájejte, limetku nakrájejte na klínky a klobásu na kousky.
4. Maso napíchejte na špíz, střídavě na kostky nakrájené vepřové maso, kousky klobásy, plátky limetky, papriky a bobkové listy, všechny špízy potřete olejem a dochuťte olejem a pepřem.
5. Poté položte gril na sporák.
6. Je čas nahřát talíř.
7. Špízy položte na gril a opékejte 7 minut z každé strany.
8. Nakonec jsou špízy připraveny k podávání s guacamole.
Související recepty