Zázvorové Masové Kuličky z Mořských Plodů

  • Zkopírovat odkaz
Zázvorové Masové Kuličky z Mořských Plodů main image
Obtížnost
Střední
Doba přípravy
25 Minuty
Doba vaření
10 Minuty
Počet porcí
4 osoby
Základem tohoto pokrmu jsou královské krevety (mazzancolle) a mořský vlk. Svěžest moře je oživena ostrou chutí zázvoru, starobylého koření, které získává v mnoha současných receptech nové rozměry. Milovníci mořských plodů nebudou zklamáni, protože tato kombinace je vskutku vydařená.
Zázvorové Masové Kuličky z Mořských Plodů ingredients
Pescetariánská
Omnivorózní

Suroviny

  • Syrová krevetové maso 150 g
  • Filet z mořského vlka (nebo pražmy) 150 g
  • Nakrájený bochník chleba 2 plátky
  • Citronová kůra 1
  • Kopr několik větviček
  • Majoránka 2 větvičky
  • Zázvor 1 kus
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Vejce 1
  • Mandle nakrájené na plátky 40 g
  • Strouhanka podle chuti
  • Arašídový olej

Postup

1. Začněte očištěním krevet: odstraňte krunýře a ocásky, poté odstraňte střívka.
2. Poté krevety opláchněte studenou vodou a nasekejte nožem nahrubo.
3. Z filetů mořského vlka se zbavte kůže, šupin a kostí poté pomocí porcovacího nože (též velkého kuchyňského nože) je nakrájejte na malé kostičky.
4. V mixéru rozmixujte plátky chleba bez kůrky s bylinkami a poté přidejte vejce.
5. V míse smíchejte rybí maso a maso mořských plodů, které ochuťte citronovou kůrou, zázvorovou šťávou získanou nastrouháním kořene na kousku bílé papírové utěrky a jejím následovným vymačkáním, poté dochuťte solí a pepřem.
6. Do směsi přidejte chléb a bylinkový krém a navlhčenýma rukama vytvořte malé kuličky o průměru 2 cm; pokud je směs příliš řídká, přidejte několik dalších lžic strouhanky na zpevnění.
7. Poté kuličky obalte ve strouhance smíchané s mandlemi.
8. Na zapnutý sporák postavte prostorný kastrol s velkým množstvím arašídového oleje a kuličky smažte při teplotě asi 170°. Podávejte ihned.
Související recepty