Jablka jsou zdravé ovoce známé po celém světě. Recept by měl být lehký a zdravý, aby zdůraznil jejich kvalitu.
Suroviny
- Zelená jablka 4
- Kuřecí prsa 250 g
- Kari masala 1 polévková lžíce
- Rozinky 30 g
- Tyčinky skořice 2
- Badyán 3
- Čerstvá máta 1 trs
- Sůl 1 špetka
Postup
1.
Kuře nakrájejte na tenké proužky
2.
Kuřecí proužky vložte do mísy a přidejte kari masalu, špetku soli a lístky máty.
3.
Přidejte rozinky a piniové oříšky a dobře promíchejte.
1.
2.
4.
Odstraňte vnitřní část jablek.
5.
Lžící naplňte jablka ochuceným kuřecím masem a vložte je do pekáče spolu se skořicí a badyánem.
6.
Naplňte nádržku na vodu v troubě.
5a.
5b.
7.
Jablka rozložte na plech a poté je vložte do trouby.
8.
Nastavte parametry pečení: funkce větrání, 180 °C a střední úroveň páry.
9.
Po upečení podávejte jablka s vlastní šťávou.
7.
8.
9.